Dvě dlouho očekávané čtečky elektronických knih PocketBook Color a PocketBook Touch Lux 5 vstupují do prodeje

28. července 2020

Společnost PocketBook vám s radostí oznamuje, že dva dlouho očekávané nové produkty, které mohou změnit standard pohodlí při čtení elektronických knih, vstupují do prodeje. Seznamte se se čtečkou PocketBook Color, která je první barevnou čtečkou elektronických knih v Evropě s 6palcovou obrazovkou E Ink Kaleido™, a čtečkou PocketBook Touch Lux 5, která představuje novou generaci jedné z nejlehčích běžných čteček na světě a je nyní vybavena funkcí SMARTlight.

PocketBook Color – nová kapitola čtení elektronických knih je barevná

Čtečka PocketBook Color přináší díky technologii ePaper E Ink Print Color zbrusu novou úroveň čtení elektronických knih. Dětské knihy s ilustracemi, komiksy, vzdělávací a profesionální literatura budou nyní mnohem inspirativnější a poučnější. Zařízení je také vybaveno připojením přes Bluetooth a podporuje audio soubory.

Barvy na E Ink obrazovce

Nová obrazovka E Ink Kaleido™ zvládne zobrazit 4096 barev a přitom si uchovává všechny unikátní vlastnosti technologie E Ink. V černobílém režimu má HD obrazovka rozlišení 300 dpi, což zajišťuje ostrý kontrast elektronických stránek. Se zapnutým nasvícením předvádí obrazovka E Ink Kaleido™, jak má vypadat optimální čtečka, na kterou se příjemně dívá. Uživatelé si navíc pro každou konkrétní knihu mohou upravit barevné nastavení a snadno přizpůsobit parametry, jako jsou kontrast, jas, gamma korekce a sytost.

Bluetooth a zvuk – vše, co posluchači audioknih potřebují

Čtečka PocketBook Color podporuje 6 populárních zvukových formátů, což je skvělá zpráva pro všechny příznivce audioknih a hudby. Pomocí připojení přes Bluetooth můžete připojit bezdrátová sluchátka nebo poslouchat audioknihy v audio systému ve svém voze. Další užitečnou funkcí je Převod textu na řeč, který v jednom z 16 jazyků převádí textové soubory na řeč.

Pohodlné čtení na cestách

Díky malým rozměrům (161,3 × 108 × 8 mm) a nízké hmotnosti (pouze 160 g) je tato čtečka ideální pro ty, kdo čtení považují za nepostradatelnou součást každodenních činností. Zařízení můžete mít pohodlně po ruce, ať jdete kamkoliv. Čtečka PocketBook Color se snadno vejde do školního batohu, kabelky, a dokonce i do kapsy bundy nebo kalhot. Nasvícení umožňuje číst za jakýchkoliv podmínek, bez ohledu na množství světla – v dopravních prostředcích, v kavárně, a dokonce i ve stanu před spaním. Čtečku elektronických knih můžete pohodlně držet jednou rukou a otáčet stránky pomocí dotykového displeje nebo tlačítek na předním panelu.

Vytvořte si svou knihovnu

PocketBook Color také vyniká podporou 29 formátů – 19 knižních, 6 zvukových a 4 grafických. Jedná se proto o jedno z nejlepších zařízení z hlediska počtu podporovaných formátů, které uživatelům umožňuje stahovat obsah bez nutnosti převodu. Díky internímu úložišti o velikosti 16 GB a slotu na až 32GB paměťové karty se navíc do čtečky vejde opravdu veliká elektronická knihovna.

Produktivita a energetická úspornost

Čtečka je vybavena výkonným dvoujádrovým procesorem, který si snadno poradí se všemi úkoly: rychlé otevírání jakýchkoliv souborů, plynulé otáčení stránek, okamžitá synchronizace s cloudovými službami atd. Díky výkonné baterii s kapacitou 1900 mAh vydrží zařízení pracovat až jeden měsíc bez nabíjení. Další užitečnou funkcí šetřící kapacitu baterie je senzor zakrytí, který po zavření pouzdra automaticky přepne čtečku do režimu spánku.

Jedinečná barva a stylový design

PocketBook Color vypadá výjimečně elegantně. Díky důmyslnému designu se jedná o vskutku speciální zařízení. Dalším příjemným překvapením je jedinečná stříbrná barva měsíčního svitu, která se perfektně hodí k lehkosti a výjimečnosti této čtečky.

PocketBook Touch Lux 5 – prověřený model obohacený o nové superschopnosti

Díky 6” HD obrazovce E Ink Carta™, inteligentní funkci SMARTlight a váze pouhých 155 g je čtečka PocketBook Touch Lux 5 skvělou volbou pro ty, kdo chtějí každou volnou chvíli strávit pohodlným
a bezpečným čtením.

Inteligentní funkce SMARTlight

Technologie SMARTlight automaticky upravuje jas a teplotu barev obrazovky a zajišťuje tak nejpohodlnější čtení za všech světelných podmínek. Kromě automatického režimu si může uživatel nastavit jas a teplotu barev nasvícení i ručně. Tato nastavení je možné uložit do šablon a v budoucnu je rychle vybrat a použít. Jas a teplotu barev obrazovky lze upravovat bez přerušení čtení prostým pohybem prstu po obrazovce.

Obrazovka šetrná k očím

Čtečka PocketBook Touch Lux 5 je vybavena 6” multisenzorovou HD obrazovkou E Ink Carta™, jejíž hlavní předností je dokonalá spolehlivost a bezpečnost. Díky této technologii jsou optické vlastnosti obrazovky téměř totožné s běžnou papírovou stránkou, takže si uživatel může číst celé hodiny, aniž by si kazil zrak
a ztrácel koncentraci. E Ink obrazovka se navíc neleskne ani za nejjasnějšího počasí, takže si můžete pohodlně číst venku – na pláži, v parku nebo jednoduše na balkóně.

Extrémně lehká a úžasně stylová

Nový model navazuje na nejlepší tradice vynikající produktové řady Touch Lux a zdědil působivý design, který v roce 2019 získal ocenění Red Dot Award. Hodí se ke každému stylu, od neformálního po formální. Zařízení vynikne nejen svým designem, ale také stylovými barvami: klasická inkoustově černá a atraktivní rubínově červená. Nová čtečka je neuvěřitelně lehká a ergonomická. Váží pouhých 155 gramů.

Výkonný procesor, 19 formátů a obří prostor na knihy

Díky novému dvoujádrovému procesoru je použití čtečky PocketBook Touch Lux 5 ještě pohodlnější – aplikace a knihy se otevírají rychleji a otáčení stránek je ještě plynulejší. Interní paměť čtečky je 8 GB. PocketBook Touch Lux 5 navíc podporuje paměťové karty o kapacitě až 32 GB. Získáte tedy velmi působivé úložiště pro celou svoji knihovnu. Čtečky PocketBook tradičně vynikají podporou mnoha formátů
a PocketBook Touch Lux 5 není výjimkou. Model podporuje 19 formátů knih a 4 grafické. Nemusíte tedy ztrácet čas převodem souborů.

Na jedno nabití baterie získáte více než měsíc aktivního čtení

Díky technologii E Ink je čtečka mimořádně energeticky úsporná. Čtečka PocketBook Touch Lux 5 bez dobíjení snadno vydrží více než měsíc aktivního každodenního používání. Zařízení disponuje senzorem zakrytí, který významně šetří energii, protože po zavření pouzdra se čtečka automaticky přepne do režimu spánku.

Zadní
Aa HD