PocketBook Basic Lux 3: více možností, větší pohodlí

19. ledna 2022

PocketBook představuje novou základní čtečku elektronických knih Basic Lux 3 s funkcí SMARTlight, dvoujádrovým procesorem a modulem Wi-Fi – tedy funkcemi, které byly dříve dostupné pouze u pokročilejších modelů. Zařízení zároveň zůstává maximálně jednoduché a cenově dostupné.

SMARTlight – pohodlí nasvícené obrazovky

Na možnost zapnout si přední světlo a číst i v úplné tmě si uživatel rychle zvykne. Technologie SMARTlight však pohodlí při čtení dostává na zcela novou úroveň. Kromě jasu displeje si nyní můžete nastavit i teplotu barev. S funkcí SMARTlight dodáte stránce teplejší nebo chladnější odstín, navíc si můžete uložit předvolby pro rychlé přepínání v budoucnu.

Bezpečný displej E Ink – nejlepší volba pro čtení

PocketBook Basic Lux 3 je vybaven 6palcovým displejem E Ink Carta™ s rozlišením 758 × 1 024. Zařízení je zcela bezpečné pro zrak: díky technologii elektronického inkoustu se displej čtečky e-knih svými optickými vlastnostmi blíží tištěné stránce. Se čtečkou PocketBook Basic Lux 3 můžete číst bez omezení – oči se vám neunaví ani po dlouhém čtení. Navíc displej E Ink se na slunci neleskne, takže se velmi dobře čte také venku.

Wi-Fi a cloudové služby pro ještě více možností

Díky přítomnosti modulu Wi-Fi je PocketBook Basic Lux 3 ještě pohodlnější a přívětivější. Uživatelé mají rychlý přístup do značkového obchodu s knihami a na další platformy s knihami. Prostřednictvím služby PocketBook Cloud a mobilní aplikace PocketBook Reader se celá knihovna okamžitě synchronizuje mezi čtečkou elektronických knih a ostatními zařízeními: chytrým telefonem, tabletem nebo notebookem. Přpojení k internetu také umožňuje rychlé stahování aktualizací a přesun knih do čtečky pouhými několika kliknutími pomocí funkce Send-to-PocketBook nebo služby Dropbox PocketBook.

Všechny nejoblíbenější formáty

Čtečka elektronických knih podporuje 21 formátů (17 formátů knih a 4 grafické formáty), což uživatelům výrazně usnadní život. Nemusíte trávit spoustu času převáděním knih z jednoho formátu do druhého: PocketBook snadno otevře soubory DJVU, DOC, FB2, HTML, MOBI, RTF, TXT, JPEG, BMP, PNG a TIFF. Dokáže otevířt i soubory EPUB a PDF chráněné pomocí DRM.

Dvoujádrový procesor a slot na paměťovou kartu

Nový dvoujádrový procesor a paměť RAM s dvojnásobnou kapacitou (512 MB) zvýšily rychlost zařízení PocketBook Basic Lux 3 a plynulost otáčení stránek. Vestavěná paměť modelu je 8 GB, velikost úložiště je navíc možné výrazně rozšířit prostřednictvím slotu na paměťovou kartu. Paměť čtečky je tak dostatečná na vytvoření ohromné elektronické knihovny čítající tisíce a tisíce knih. Model PocketBook Basic Lux 3 se na rozdíl od tradičních čteček elektronických knih navíc vyznačuje velkou energetickou účinností – vydrží fungovat až měsíc na jedno nabití.

Kompaktnost, lehkost, minimalismus

Zařízení váží pouhých 155 g a je tak svými rozměry srovnatelné s malým poznámkovým blokem. Celá knihovna se tedy vejde nejen do tašky nebo batohu, ale dokonce i do kapsy kabátu či bundy. Zařízení PocketBook Basic Lux 3 je k dispozici v černé barvě, která vkusný a minimalistický design této čtečky elektronických knih skvěle doplňuje. Doporučená prodejní cena pro český trh je 2599 Kč.

PocketBook Basic Lux 3: funkčnost a jednoduchost pro příjemné čtení elektronických knih.

Zadní
Aa HD