Dlouho očekávaný tmavý režim je tu s aktualizací softwaru 6.8

29. června 2023

Tmavý režim je k dispozici na elektronických čtečkách PocketBook Era s verzí firmwaru 6.8 a na všech nových modelech vyráběných od dnešního dne, včetně nejnovějších čteček InkPad 4 a InkPad Color 2. V nejbližší době bude nový firmware k dispozici i pro další modely PocketBook.

Mezi další nové funkce a vylepšení patří: nové uživatelské konfigurace ovládacího panelu, nové možnosti filtrování v aplikaci Poznámky, funkce návrhů textů a mnoho dalšího.

Vychutnejte si čtení šetrné k očím díky tmavému režimu

Používání tmavého režimu na zařízení PocketBook může zajistit větší pohodlí při čtení v prostředí se slabým osvětlením a v noci. Tato funkce změní nastavení displeje a zobrazí bílý text na tmavém pozadí, který nekontrastuje s tmavým okolím a neruší oči. Při čtení v tmavém režimu můžete také přepínat inverzi ilustrací knih.

Mnoho vášnivých čtenářů zjistilo, že využívání tmavého režimu na jejich zařízeních pomáhá zmírnit únavu očí z pohledu na jasnou obrazovku. Tmavý režim se navíc ukazuje jako velmi prospěšný pro noční čtení, protože snižuje množství modrého světla vyzařovaného obrazovkou, které může být faktorem přispívajícím k namáhání očí a únavě.

Další vylepšení, která jsou k dispozici ve firmwaru 6.8:

  • Přizpůsobte si ovládací panel podle svých preferencí: od nynějška můžete na ovládací panel přidat ovládací prvky, které nejčastěji používáte. Získejte rychlý přístup k ovládacím prvkům, jako jsou Wi-Fi, Bluetooth, správce úloh, letový režim, synchronizace, G-senzor, zámek, vypnutí, snímek obrazovky, vyhledávání v knihovně a zástupci všech aplikací. Kromě toho můžete také nastavit počet ovládacích prvků na ovládacím panelu.
  • Pohodlné filtrování poznámek: Spravujte poznámky v knize samostatným výběrem značek, komentářů, snímků obrazovky, poznámek tužkou, poznámek k překladu a všech poznámek. Můžete také změnit velikost písma v seznamu poznámek v aplikaci Poznámky a v programu Čtení.
  • Zlepšení čtení a překladu pomocí morfologických slovníků: S novým firmwarem si můžete stáhnout a nainstalovat morfologické slovníky, které vám pomohou uvést různé tvary slov do jejich základní podoby. Výrazně se tak zjednoduší jejich vyhledávání ve slovnících.
  • Nová funkce návrhů textů pro rychlejší a pohodlnější psaní na klávesnici obrazovky.
  • Rychlejší zvětšování písma u knih ve formátech PDF a DjVu pro větší pohodlí při čtení.
  • Nové uživatelské rozhraní pro postup aktualizace firmwaru zobrazuje všechny změny v přehledném a přesném seznamu. Od nynějška můžete také automaticky stahovat firmware na pozadí.

Nová verze firmwaru 6.8 je k dispozici pro elektronické čtečky PocketBook Era a instaluje se na všechny nové modely, které budou od nynějška vydány. Brzy bude nový firmware k dispozici i pro další nejnovější modely PocketBook.

Nainstalujte si nový software nyní a prozkoumejte všechna vylepšení, která přinese vaší čtečce PocketBook. Neváhejte a zajistěte si ještě lepší zážitek ze čtení!

Zadní
Aa HD