4 významné důvody, proč je čtečka elektronických knih perfektním zařízením pro vzdělávání

17. srpna 2020

Již velmi brzy se život studentů vrátí do starých kolejí – hodiny výuky, učebnice, domácí úkoly. Kdo však říká, že obvyklý učební proces nelze učinit pohodlnějším a modernějším? Zveme vás k tomu, abyste se seznámili s E Ink čtečkami e-knih – možná těmi nejlepšími zařízeními pro studium, které kombinují to nejužitečnější z tištěných knih a tabletů. Zde jsou 4 hlavní důvody, proč se tyto přístroje dokonale hodí pro jakýkoli typ vzdělávání: ve škole, na univerzitě a samozřejmě doma.

1. Šetrnost k očím a energetická úspornost

Je možná překvapením, že co do svého vzhledu má displej e-čtečky blíže k běžné tištěné stránce než k obrazovce chytrého telefonu nebo tabletu. Díky technologii elektronického inkoustu je čtečka e-knih bezpečná pro zrak, což je velmi důležité pro děti a dospívající, kteří pravidelně tráví polovinu dne čtením učebnic. Zásluhou této stejné technologie je obrazovka neuvěřitelně energeticky úsporná a spotřebovává energii pouze při obracení stránek nebo při zapnutí podsvícení. To znamená, že tato zařízení dokážou bez problému pracovat déle než měsíc na jedno nabití baterie, což je také velmi důležité pro každého studenta.

Dalším příjemným faktem je to, že všechny tyto vlastnosti se vztahují na jakoukoli moderní e-čtečku značky PocketBook, a to bez ohledu na její cenu.

2. Méně přenášených a více stažených knih

Vzpomeňte si, kolik jste toho museli každý den nosit ve své školní brašně – učebnice, zápisníky, knihy z knihovny pro mimoškolní četbu, pera a další věci. Díky čtečce e-knih většina této zátěže zmizí. Hovoříme samozřejmě o knihách, které se přesunou z batohu nebo brašny přímo do paměti zařízení PocketBook.

Velikost paměti se u různých modelů liší, ale ať už se jedná o PocketBook Basic 4 (8 GB interní paměť + až 32 GB karta microSD), PocketBook InkPad X (32 GB interní paměť) nebo PocketBook Color (16 GB interní paměť + až 32 GB karta microSD) – paměť všech zařízení je dostatečně velká na to, aby se do ní vešla obrovská knihovna.

Čtečky e-knih PocketBook navíc patří k nejkompaktnějším a nejlehčím na trhu.Nejlehčí z moderních modelů váží jen 145 g (PocketBook Basic 4 s 6" displejem), ten nejtěžší váží jen 310 g (PocketBook InkPad X s 10,3" displejem). Průměrná hmotnost zařízení s 6" displejem nepřekračuje 160 g, což lze srovnat s běžným zápisníkem.

3. Žádné sociální sítě – žádné odvádění pozornosti

Zdá se, že technologie dosáhly vývojového stadia, v němž je absence sociálních sítí a aplikací pro zasílání zpráv spíše předností než nedostatkem daného zařízení. Obzvláště, když se jedná o zařízení, které slouží dětem a dospívajícím ke studiu. Konec konců, jak může kniha (a tím spíš učebnice) soupeřit s virálními videi, TV seriály nebo hrami? Moderní čtečka e-knih vám samozřejmě umožňuje přístup k internetu pro vyhledávání informací nebo nákup knih, ale chatování s kamarády nebo sledování YouTube na ní není možné.

„Když si čtu, tak nedělám nic jiného.“ E-čtečka vás učí být pozornými, pomáhá vám zůstat soustředěnými a nenechat se každé dvě minuty vyrušit příspěvky na sociálních sítích.

4. Jsou vítány všechny typy knih, dokonce i ty barevné

PocketBook není uzavřený systém s několika podporovanými formáty a zákazem přesouvání souborů. Naše čtečky e-knih podporují největší počet různých formátů – až 19 knižních, 4 grafické a 6 zvukových. Téměř každý soubor nahraný do zařízení lze díky tomu otevřít bez nutnosti dodatečné konverze. A díky nové e-čtečce PocketBook Color jsou učebnice, knížky pro děti, komiksy a další soubory s barevnými ilustracemi zobrazeny na displeji zařízení barevně.

Tím však dobré zprávy týkající se zobrazení souborů nekončí, protože PocketBook je unikátní ekosystém umožňující pohodlné čtení na jakémkoli zařízení. Elektronickou knihovnu lze snadno synchronizovat s PocketBook Cloud a pomocí aplikace PocketBook Reader můžete pokračovat ve čtení knihy od místa, kde jste posledně skončili, a to nejen při použití čtečky e-knih, ale také chytrého telefonu, tabletu nebo notebooku. Tato svoboda při čtení se určitě bude líbit studentům.

Další důležitou funkcí, která činí ze čtečky e-knih ideálního společníka při učení je to, že si student může vytvářet záložky, zvýrazňovat a ukládat nejdůležitější citáty a textové pasáže a opatřit je poznámkou. To všechno se dá dělat bez nutnosti přerušovat čtení!

Zadní
Aa HD