Nejlepší vánoční knížky všech dob: ať jsou vaše sváteční dny plné kouzla!

19. prosince 2019

Vánoce už jsou opravdu za dveřmi, ale vaše sváteční nálada se kamsi vytratila nebo ji pohltila každodenní rutina? Svolejte rodinu, uvařte si horkou čokoládu, popadněte čtečku PocketBook plnou laskavých příběhů… a duch Vánoc vnese do vašich domovů radost a štěstí!

Vánoční koleda - autor Charles Dickens

Jeden z nejpoučnějších příběhů, bez něhož si tento seznam snad ani nedokážeme představit. Starý dobrý příběh se šťastným koncem, který si všichni tolik zasloužíme.

Jak Grinch ukradl vánoce! - autor Dr. Seuss

Na Vánoce je možné všechno! Dokonce i padouch se může stát oblíbeným hrdinou, i kdyby se sebevíc snažil ukrást vánoční svátky.

Polární expres - autor Chris Van Allsburg

Které dítko by nesnilo o tom, že se vydá vlakem na návštěvu samotného Santy? A k tomu dostane ten nejkouzelnější dárek na světě…

Vánoce nebudou - autor John Grisham

Vynikající, poněkud ironický příběh o rodičích, kteří se rozhodnou neslavit Vánoce a místo toho se vydat na plavbu zábavní lodí.

Rudolf, sob s červeným nosem - autorka Barbara Shook Hazenová

Jedna z nejkrásnějších a nejbarevnějších pohádek, která potěší jak děti, tak i jejich rodiče.

Dopisy Děda Mráze - autor J.R.R. Tolkien

Sbírka dopisů, které napsal Tolkien svým dětem, avšak jménem Santy: vypráví v nich o každodenním životě čarodějů, o letních prázdninách a taky o tom, jak je před Vánoci potřeba vyrobit spoustu hraček.

Vánoční kouzlení - autorka Fannie Flaggová

Hrdina této knihy uteče před problémy do záhadného města s neobyčejnými obyvateli. Zdá se, že je to ideální místo pro nezapomenutelné Vánoce.

Sněhulák Frosty - autorka Annie North Bedfordová

Dojemný příběh o sněhulákovi, který obživne, je jednou z klasických vánočních pohádek, která pohladí dětskou i dospěláckou duši.

Noc před Vánocemi - autor Clement C. Moore

Oblíbená vánoční báseň vždycky potěší barevnými ilustracemi, ale i krásným textem, který k vám domů přinese teplou a voňavou vánoční atmosféru.

Sněží, sněží - autor John Green

Sbírka moderních vánočních povídek, kterou The New York Times zařadil na seznam bestsellerů. Rozhodně vnese něco nového i do vašich svátečních dnů!

Vánoce v Copper Mountain - autorka Jane Porterová

Tři vzrušující příběhy o lásce, hledání místa v tomto světě, a o Vánocích, kdy se splní i ta nejnemyslitelnější přání.

Once Upon A Holiday - autorka Claudia Y. Burgoaová

Romantický příběh o machistickém multimilionáři, který nenávidí svátky, na rodinu nemá ani pomyšlení a chová se jako strýček Skrblík.

A Christmas Date - autorka Camilla Isleyová

Nikki všichni říkají slečna Grinchová, protože kašle na Vánoce, na romantiku a podobné nesmysly. Jenže tento rok se musí zúčastnit slavnostní rodinné večeře. A ne sama, nýbrž s přítelem, kterého pochopitelné nemá…

Two Tickets to Paradise - autorka Scarlett Jadeová

Spřízněnou duši můžeme potkat v tu nejneočekávanější chvíli v životě. Pár dní před Vánocemi hlavní hrdinka knihy zjistí, že ji manžel podvádí. V návalu emocí věnuje manželovu letenku zcela neznámému muži, kterého potká v kavárně.

A Sweet Montana Christmas - autorka Roxanne Snopeková

Manželský pár dostane nečekaný vánoční dárek, který naprosto změní jejich život. Dojemný příběh plný lásky, oddanosti a odvahy začít úplně od začátku.

Zadní
Aa HD