Jste připraveni se bát? - 10 nejlepších klasických knih na období Halloweenu

21. října 2019

V předvečer nejstrašidelnějších svátků roku jsme shromáždili nejděsivější, nejpodivnější a nejtajemnější příběhy všech dob, které k tomuto období určitě přidají aspoň trochu živých barev.

Dracula – autor Bram Stoker

Každý zná jméno tohoto upíra, ale ne každý zná jeho příběh. Právě teď je ten pravý čas připomenout si nejslavnějšího rumunského hraběte.

Frankenstein – autorka Mary Wollstonecraft Shelley

Další klasický román, který byste si určitě měli přečíst a přestat si plést strašidelné monstrum a jeho tvůrce Victora Frankensteina.

Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda – autor Robert Louis Stevenson

Temný a mystický Londýn konce 19. století vás nenechá lhostejným. Mistrovsky vyprávěný temný příběh vás určitě inspiruje k vytvoření ohromujícího kostýmu na Halloween.

Shining – autor Stephen King

Nelze si představit seznam děsivých příběhů bez tohoto krále hrůzných příběhů. Shining je nepochybně jedním z jeho nejlepších děl. Nejvyšší čas přesvědčit se, zda vás pokoj 237 stále děsí.

Mlčení jehňátek – autor Thomas Harris

Bez ohledu na to, zda jste viděli kultovní filmovou adaptaci románu, je tato kniha naprostou nezbytností pro všechny milovníky thrillerů, při kterých vám ztuhne krev v žilách.

Sběratel – autor John Fowles

Další hrůzný příběh se netýká duchů ani upírů, ale strašných činů lidí a důsledků jejich konání. Opravdu děsivý, byť krásně napsaný příběh.

Zánik domu Usherů – autor Edgar Allan Poe

Extrémně temný a poetický příběh od mistra fantastických a děsivých příběhů. Pro dosažení co nejlepšího efektu vám doporučujeme číst ho o samotě, pozdě večer.

Tudy přijde něco zlého – autor Ray Bradbury

Malé provinční město, zlo, které se skrývá pod rouškou zábavného karnevalu, a dva mladí kluci, kteří se snaží všechny zachránit. Perfektní kniha pro navození halloweenské nálady.

Trhlina – autor Jozef Karika

Legenda, záměrná mystifikace, nebo děsivá skutečnost? Strhující hororový příběh poodhaluje jednu z největších záhad Slovenska – nevysvětlitelné mizení lidí.

Rosemary má děťátko – autor Ira Levin

Další román, který si díky filmové adaptaci získal celosvětový věhlas. Halloween je skvělá příležitost přečíst si originál a rozhodnout se, co je děsivější: kniha, nebo film?

Zadní
Aa HD