Halloweenská nálada: 7 nejlepších knih/adaptací, které si přečíst a zhlédnout před svátky

22. října 2021

Jakmile se na vás na ulicích začnou usmívat dýně, znamená to jediné – Halloween už je za dveřmi :)

Ale pokud z toho nejste zrovna nadšení, nedělejte si starosti! Víme, jak dát situaci rychle do pořádku a dostat vás zpátky do sváteční nálady.

Stačí si jen znovu přečíst nebo znovu zhlédnout našich 7 nejlepších knih/adaptací, které jsou po zásluze považovány za mistrovská díla hororového žánru!

„Osvícení“

Jeden z nejoblíbenějších románů Stephena Kinga si v mnoha směrech vydobyl kultovní status zásluhou Kubrickovy adaptace. Starý dobrý příběh o spisovateli, který pomalu přichází o rozum na pozadí obrovského prázdného hotelu, vás nikdy nebude nudit!

„Mlčení jehňátek“

Děsivější než síly z jiného světa mohou být jedině skuteční lidé páchající skutečné hrůzy... Kniha o sériovém vrahovi je skvělá, ale film s geniálním Anthonym Hopkinsem si s ní v ničem nezadá.

„Drákula“

Klasika na věčné časy! Příběh nejslavnějšího upíra je povinnou četbou pro všechny milovníky hororů. O Halloweenu je ideální hodit za hlavu pohledné pubertální upíry a vrátit se ke krvežíznivému originálu.

„Kruh“

Adaptace románu Kodžiho Suzukiho se stala skutečným hitem, který nám přinesl jeden z nejpamátnějších výjevů – Samaru. Ovšem původní kniha není oproti filmu o nic horší a možná ho dokonce překonává.

„Rosemary má děťátko“

Hustou a beznadějnou atmosféru románu, který napsal Ira Levin, fantasticky převedl na stříbrné plátno oscarový Roman Polanski. Kniha i film děsí především realismem tohoto odporného příběhu o satanismu.

„Teď se nedívej“

Benátky, smrt, duchové, podivné vize... Novela od Daphne du Maurierové nejen děsí, ale rovněž uchvacuje svojí krásnou výpravou. A stejně je na tom i její adaptace od Nicolase Roega.

„Vymítač ďábla“

Film Williama Friedkina o posednutí ďáblem je právem považován za klasiku světové kinematografie. Zajímavostí je, že autor původního románu, William Peter Blatty, na filmu pracoval jako scénárista, a dokonce získal Oscara za nejlepší scénář.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Zadní
Aa HD