Top 10 romantických knížek s dobrým koncem

7. února 2020

Anna Karenina, Romeo a Julie, Láska za časů cholery, Velký Gatsby... Seznam neskutečně krásných, leč tragických milostných příběhů by zaplnil mnoho stránek. Dobré knihy o vztazích a lásce, napsané lehce a s humorem, jsou jaksi méně častým artiklem. Před svátkem svatého Valentýna jsme dali dohromady seznam deseti báječných románů s dobrým koncem. Milujte, čtěte a užívejte každičký den se svou spřízněnou duší. A jestli vám taková nebo takový ještě do života nevstoupil, zkuste se rozhlédnout kolem sebe :-)

Projekt manželka - napsal Graeme Simsion

Jak najít dokonalou dívku, když se nikdy nedostanete dál než na první rande? Mladý vědec Don hledá budoucí manželku, a tak vytvoří 30stránkový dotazník, aby vyloučil nevyhovující kandidátky. Má přesnou představu, jak by jeho spřízněná duše měla vypadat. A pak potká poněkud rozpustilou, temperamentní a pro své velké plány naprosto nevhodnou dívku jménem Rosie… A jeho život je najednou vzhůru nohama.

Deník Bridget Jonesové - napsala Helen Fieldingová

Chytrá, nepředvídatelná, upřímná a trochu bláznivá Bridget si uvědomí, že je konečně připravena na vážný vztah. Má to však malý háček: toho druhého je těžké najít, protože všichni muži, kteří se na první pohled zdají být milí, jsou ve skutečnosti snobi nebo playboyové. Skvělý a nadmíru humorný příběh o tom, že pravá láska jednoho dne - dříve či později - zaklepe i na vaše dveře.

Můj (téměř) dokonalý život - napsala Sophie Kinsella

Katie žije ve městě svých snů, buduje slibnou kariéru, pracuje a tráví čas se zajímavými lidmi, baví se, užívá si a neustále o tom podává celému světu hlášení prostřednictvím sociálních sítí. Ale realita je od této krásné představy bohužel zcela odlišná: malý byt, konflikty se sousedy a osamělost. Aby to všechno Kate změnila, bude muset sebrat odvahu a nechat do svého života vstoupit skutečné emoce.

Prostě spolu - napsala Anna Gavalda

Romány francouzské autorky připomínají sněhové vločky: jsou si podobné, ale zároveň jsou jedinečné a nesrovnatelné. Krásný a laskavý příběh “Prostě spolu” se odehrává v srdci Paříže, snad nejromantičtějšího města na světě. Každá z postav je svým způsobem ztracená a má své nevyřešené problémy, ale nakonec společně překonají všechny obtíže a najdou zasloužené štěstí.

Má mě rád, nemá mě rád - napsala Sally Thorneová

Zábavný a čtivý příběh o nenávisti vůči arogantnímu kolegovi, který se postupem času rozvine v sympatie a nakonec v lásku. Téma románku na pracovišti není nic nového, ale díky smyslu pro humor a vynalézavosti se autorce podařilo napsat výborný román o nestálosti lidských citů.

Cukrárna v Paříži - napsala Julie Caplinová

Příběh zašlé slávy jedné pařížské cukrárny, která se však znovu probudí k životu, když šéfovi Sebastienovi přijede pomáhat Nina - dívka ze spřátelené rodiny a toho času servírka bez práce. Kniha plná romantiky, dobrého jídla a popisů sladké francouzské metropole. Co víc si k Valentýnu přát?

Polibek pro Annu - napsala Stephanie Perkinsová

Románový bestseller o mladé Američance, která se kvůli studiu přestěhuje do Paříže a zanechá za sebou své rodné město, přátele i partnera. Anna si velmi brzy zvykne na úplně nový svět a vztah s okouzlujícím Etiennem převrátí její život vzhůru nohama. Zábavná a čtivá kniha, která vám jistě navodí dobrou náladu.

Dívka s pomeranči - napsal Jostein Gaarder

Jednoho krásného dne objeví chlapec jménem Georg deník svého dávno zesnulého otce, který synovi vypráví, jak se setkal s jeho matkou a jak moc ji miloval. Možná vám připadá, že to zní smutně, ale ve skutečnosti je to velmi nadějeplný a laskavý milostný příběh, ve kterém nechybí skvělý humor.

Bůh pláče potichu - napsala Hana Repová

Romantický, přesto čtivý a hluboký příběh čtyř postav, které navždy spojilo pevné pouto přátelství. Hana Repová je slovenská spisovatelka žijící v německém Frankfurtu. Rok po této prvotině, v roce 2018, vyšlo pokračování Bůh pláče potichu II., od té doby vydala autorka další tři knihy.

P.S. z Paříže - napsal Marc Levy

Krásný, lehce pohádkový příběh o americkém spisovateli a britské herečce, kteří prožívají těžké časy. Osamělost je přiměje k nečekanému kroku - registrují se na seznamce a píšou cizím lidem. Stejně jako další Levyho romány, i tato kniha je psána s jistou dávkou nonšalance, lehkým jazykem naplněným smyslem pro humor a láskou k postavám. Budete hltat každou stránku a doufat ve šťastný konec.

Zadní
Aa HD